איך התפריט שלכם צריך להראות

מאזן קלורי שלילי לאורך זמן מוביל לירידה במשקל ולירידה באחוז השומן.
הממוצע של רוב הימים הוא זה שיקבע אם נרד או נעלה במשקל.
גם אם ביום אחד נהיה בעודף קלורי כל עוד בשאר הימים נשמור על גירעון, כנראה שנצליח לרדת.
הדיאטה שאנחנו מבצעים היא לא לתקופה, אלא לכל החיים.
על מנת לא להישבר פסיכולוגית מומלץ לשלב בדיאטה גם מזון "לא בריא".
נעשה זאת מתוך הבנה שלא ניתן לשבור את הדיאטה אם מלכתחילה משולבים בה מאכלים אהובים (כל זאת כמובן לצד צריכת חלבון מספקת ושגרת אימונים).
הסיבה שדיאטות נשברות וגורמות לתסכול כל כך גדול היא בין היתר ממתן תפריט שהאדם הממוצע לא יכול להתמיד בו.
דיאטות אלו מכניסות ל"מוד מלחמה" ומאלצות אותנו לוותר על ההנאה שאנחנו חווים מהאוכל.
תחשבו על זה, כמה זמן תצליחו "לשרוד" בלי המאכל האהוב עליכם? שבוע? שבועיים? חודשיים? ומה אז?
לאורך זמן נצברים חשקים לא ממומשים וביום אחד הבלון עלול להתפוצץ והאדם מתחיל לזלול ללא הכרה ומחזיר את מה שהשיל אם לא יותר.
התפריט שלנו צריך להיות גמיש בעל יכול התאמה לסיטואציות.
התפריט חייב להדריך אותנו כיצד להתנהל בימים פחות שגרתיים (כמו יום בו יש אירוע גדול, או ארוחה משפחתית) כי יש לא מעט ימים כאלה.
אם התפריט שלכם לא כולל הנחיות של איך לשלב מידי פעם את המאכלים האהובים עליכם, כנראה שהוא לא מתאים לכם…
שתפו עם חברים: